Uslovi korišćenja - PetPlace

Uslovi korišćenja

Opšti uslovi korišćenja

Opšti uslovi korišćenja i poslovanja Internet prodavnice su definisani u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i dobrim poslovnim praksama naše firme. Internet prodavnica “PetPlace” je web sajt namenjen prodaji proizvoda koje naša firma nudi. Korisnik ili kupac je osoba koja koristi usluge naše Internet prodavnice u nameri da kupi određene proizvode ili da se o njima informiše, ukoliko želi da ih direktno kupi u našim maloprodajnim objektima. Svaki korisnik usluga Internet prodavnice prilikom registracije prihvata uslove korišćenja sajta i saglašava se da će se komunikacija i kupoprodajni odnos odvijati shodno Zakonu o zaštiti potrošača. Takođe, pre slanja porudžbine, kupac prihvata uslove pod kojima se realizuje kupovina na daljinu i prihvata saglasnost sa članovima zakona koji se odnose na povraćaj robe kupljene na daljinu, kao i na svoje obaveze kao kupca.

Cene u internet prodavnici

Sve cene su iskazane u dinarima sa uračunatim PDV-om. PetPlace doo zadržava pravo promene cena bez prethodne najave, bilo da se radi o povećanju ili smanjenju cena. Ovo ne važi za artikle na akcijama i za sniženja, koji se posebno najavljuju. Iako se trudimo da cene na sajtu budu maksimalno ažurirane, može se desiti da se potkrade greška. Osobe iz naše firme zadužene za Internet prodaju obavezno kontaktiraju kupca telefonom nakon svake Internet porudžbine, kako bi se izbegle neprijatne situacije.

Isporuka robe

PetPlace doo isporučuje robu putem komercijalnih kurirskih servisa. Cena isporuke je besplatna za robu čija je vrednost preko 7.000,00 dinara. Kod isporuke robe čija je vrednost manja od tog iznosa, kurirska služba naplaćuje kupcu troškove isporuke robe prema cenovniku kurirske službe. U slučaju isporuke robe čija je vrednost manja od ovog iznosa, kurirska služba naplaćuje prevoz prema svom cenovniku.

Servis, garancija i reklamacije

Svi artikli koje prodajemo imaju obezbeđene servise u Republici Srbiji. PetPlace doo ne servisira uređaje, ali je dužan da u zakonskom roku važenja saobraznosti robe obezbedi usluge primanja i slanja neispravne robe servisima. Reklamacije se podnose lično u našim prodavnicama, preko telefona ili slanjem elektronske pošte na našu adresu. Svaka naša prodavnica ima lica zadužena za obradu reklamacija koja će vam rado pružiti pomoć u takvim situacijama. Bitno je napomenuti da kupac mora da se pridržava uputstava o korišćenju artikla koja je proizvođač/prodavac naveo u uputstvu za korišćenje. Kupac ne može ostvariti svoja prava ako je fizički oštetio proizvod, ako je neispravan proizvod servisiran od strane nestručnog lica ili lica koje nije ovlašćeni serviser, ako se nije pridržavao uputstava za upotrebu i time izazvao kvar uređaja, ili ako je kvar nastao zbog tzv. više sile (udar groma, poplava, požar itd). Na sve žalbe i reklamacije kupac će dobiti odgovor u najkraćem mogućem roku, a dobra praksa naše firme je da se svi problemi rešavaju dogovorom na obostrano zadovoljstvo. U slučaju da se dogovor ne postigne, Zakon o zaštiti potrošača predviđa mogućnosti vansudskog rešavanja sporova.

Pravo na otkazivanje kupovine (odustanak od ugovora)

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014), kupovina putem našeg prodajnog Internet sajta smatra se prodajom na daljinu. U slučaju prodaje na daljinu, Zakon omogućava kupcu pravo da odustane od ugovora (kupovine) u roku od 14 dana od dana kada je primio proizvod (Član 29. Zakona). Prilikom odustanka kupac ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje od kupovine. Odustanak od kupovine može se desiti zato što kupljeni proizvod ne odgovara karakteristikama i opisu na sajtu, ako je neispravan, ako nije ispunio očekivanja kupca u pogledu funkcionalnosti ili iz bilo kog drugog razloga bitnog za kupca, a sam kupac ne mora da obrazloži razlog vraćanja. Kupac nema pravo da odustane od ugovora u slučajevima koji su nabrojani u članu 37. Zakona o zaštiti potrošača.

Phone
+381 60 042 155 3
Email
office@petplace.com
Besplatna dostava
Besplatna dostava
Plaćanje
Plaćanje