Nega pasa tokom hladnih zimskih meseci  - PetPlace
nega pasa zimi

Objavljeno: 17.10.2023

Nega pasa tokom hladnih zimskih meseci 

Dolazak hladnih zimskih meseci donosi mnoge promene u našim svakodnevnim životima, ali takođe utiče i na život naših vernih četvoronožnih prijatelja – pasa. Hladnoća, sneg, led i suviše vlažnost mogu predstavljati izazove za pse i zahtevaju dodatnu negu i pažnju vlasnika. U ovom vodiču, istražićemo kako se brinuti o psima tokom zime i osigurati njihovu udobnost i bezbednost.

1. Održavanje Tepiha i Šapa Čistim

Zimske ulice mogu biti prekrivene solju, peskom i hemikalijama koje se koriste za održavanje prohodnosti puteva. Ove supstance mogu biti štetne za šape pasa. Zbog toga je važno očistiti šape vašeg psa nakon šetnje po zimskim putevima. Za čišćenje šapa možete koristiti mlaku vodu ili posebne sapune. Takođe, razmislite o korišćenju specijalnih čizama za pse kako biste zaštitili šape od hladnoće i agresivnih materijala na putevima.

2. Pravilno Oblačenje

Neki psi su osetljiviji na hladnoću od drugih, posebno oni sa kratkom dlakom ili manjom težinom. Razmislite o kupovini odeće za svog psa, kao što su kaputi ili džemperi. Ovo će im pomoći da ostanu topli tokom hladnih šetnji. Važno je da odeća bude pravilno prilagođena veličini psa i da ne ograničava njegovu pokretljivost.

3. Redovno Četkanje Dlake

Zimska dlaka može biti gusta i sklona smrzavanju, a redovno četkanje pomaže u održavanju zdrave cirkulacije vazduha i poboljšava toplotnu izolaciju psa. Takođe, četkanje pomaže da se uklone sve zamršene dlake i višak vlage nakupljen tokom šetnje po snegu.

4. Pravilna Ishrana

Zimi, psi mogu koristiti više energije za održavanje telesne temperature. Razmislite o povećanju količine hrane koju dajete svom psu, ali pazite da ne preterujete i izbegnete gojaznost. Takođe, pobrinite se da vaš pas ima dovoljno sveže vode, jer dehidracija može biti problem čak i tokom hladnih meseci.

5. Unutrašnja Aktivnost

Kratki dani i niske temperature mogu otežati duge šetnje i igru na otvorenom. Zbog toga je važno da obezbedite aktivnosti u zatvorenom prostoru kako biste zadovoljili potrebe vašeg psa za vežbanjem i mentalnom stimulacijom. Razmislite o igricama, trikovima i zagonetkama koje možete igrati u kući.

6. Bezbednost na Ledu

Led može biti ozbiljan problem tokom zime. Uverite se da vaš pas ne klizi na ledu ili zaleđenim trotoarima. Takođe, budite oprezni kada hodate u blizini zaleđenih vodenih površina, jer led može biti nepouzdan i opasan.

7. Spavanje i krevet

Hladnoća može uticati na to gde vaš pas želi da spava. Postarajte se da imaju toplu i udobnu ležaljku u kojoj se mogu ušuškati tokom noći. Postavljanje dodatnih ćebadi ili termalnih jastuka može biti od pomoći.

8. Redovni Veterinarski Pregledi

Neki psi su osetljiviji na hladnoću zbog zdravstvenih problema. Redovni veterinarski pregledi tokom zime su važni da bi se identifikovali potencijalni problemi i osigurali da vaš pas ostane zdrav i srećan.

9. Planiranje Zabave u Zatvorenom prostoru

Da bi vaš pas bio zabavljan i srećan tokom zime, planirajte aktivnosti u kući. To mogu biti interaktivne igračke, učenje novih trikova ili kratke sesije obuke.

10. Pažnja i Ljubav

Najvažnija stvar koju možete pokloniti svom psu tokom zime je pažnja i ljubav. Vodite računa o njihovim potrebama, vodite računa o njihovim reakcijama na hladnoću i pružite im toplinu i sigurnost koju zaslužuju.

Zaključak

Zima može biti izazovna za pse, ali uz pažnju, brigu i ljubav možete osigurati da vaši krzneni prijatelji budu srećni i zdravi tokom hladnih meseci. Bilo da se radi o zaštiti šapa, pravilnoj ishrani ili aktivnostima u zatvorenom prostoru, briga o psima tokom zime je ključna. Uživajte u vremenu provedenom sa svojim psom i zajedno savladajte zimske izazove.

Phone
+381 60 042 155 3
Email
office@petplace.com
Besplatna dostava
Besplatna dostava
Plaćanje
Plaćanje